KURZY: 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
17 položek celkem

Cena

165430
1165430

Značky

Položek k zobrazení: 17

Výpis produktů

IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.

ťapka - krátký popis  Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. tlačítko - více info

Kód: 973
IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Kód: 109
IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  tlačítko - více info

Kód: 110
IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

 ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

Kód: 158
IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

Kód: 111
IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

Kód: 382
IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

Kód: 972
IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

Kód: 978
IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Kód: 601
IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Kód: 639
IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka
430 Kč / ks

Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

Kód: 157
IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

Kód: 106
IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
185 Kč / ks

Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.

ťapka - krátký popis  Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. tlačítko - více info

Kód: 974
IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus.

ťapka - krátký popis Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. tlačítko - více info

Kód: 183
IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka
410 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus.

ťapka - krátký popis Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. tlačítko - více info

Kód: 911
IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l
180 Kč / ks

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).

ťapka - krátký popis Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. tlačítko - více info

Kód: 105
IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.

Kód: 103

Ovládací prvky výpisu

17 položek celkem