Mlékárenské kultury, Strana 4

 

Nejprodávanější

25
660125660
Značky

Stránka 4 z 8 - 88 položek celkem

  • IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 978
    IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    410 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka Kód: 601
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    185 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka Kód: 639
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    410 Kč / ks
  • IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru Kód: 5479
    IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru
    Skladem
    Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

    165 Kč / ks
  • IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka Kód: 5482
    IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka
    Skladem
    Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

    395 Kč / ks
  • IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka Kód: 157
    IOTA M Munster / Romadur DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

    430 Kč / ks
  • IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka Kód: 106
    IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

    195 Kč / ks
  • IOTA Probi 1 DL1 na 20l zakysaného mléka Kód: 5574
    IOTA Probi 1 DL1 na 20l zakysaného mléka
    Skladem
    Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení výsledku v podobě tuhého jogurtu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

    165 Kč / ks
  • IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka Kód: 5575
    IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka
    Skladem
    Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

    395 Kč / ks
  • IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l Kód: 974
    IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
    Skladem
    Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.   Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. 

    185 Kč / ks
  • IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka Kód: 183
    IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka
    Skladem
    Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

    165 Kč / ks
  • IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka Kód: 911
    IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka
    Skladem
    Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

    410 Kč / ks
Další produkty

Stránka 4 z 8 - 88 položek celkem