KURZY: 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
87 položek celkem

Cena

25660
125660

Značky

Položek k zobrazení: 87

Výpis produktů

DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

 Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

Kód: 94
DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka
395 Kč / ks

 Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

Kód: 95
GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
155 Kč / ks

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

Kód: 243
GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
660 Kč / ks

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

Kód: 355
GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
155 Kč / ks

Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.   

Kód: 980
GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
660 Kč / ks

Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. 

Kód: 634
IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka
180 Kč / ks

Propionová kultura produkující plyn, tedy tvořící oka v sýrech. Pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí Emmental, Leerdamer a pod.

Kód: 107
IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka
180 Kč / ks

 Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná. Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

Kód: 108
IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.   Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. 

Kód: 973
IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Kód: 109
IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  

Kód: 110
IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

Kód: 158
IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

Kód: 111
IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

Kód: 382
IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

Kód: 972
IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

Kód: 978
IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
185 Kč / ks

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Kód: 601
IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka
410 Kč / ks

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Kód: 639
IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru
165 Kč / ks

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

Kód: 5479
IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka
395 Kč / ks

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

Kód: 5482
IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka
430 Kč / ks

Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

Kód: 157

Ovládací prvky výpisu

87 položek celkem